Ikväll lagade vi egna fish 'n' chips, supergott!
Vi har alltså panerat och friterat torskfiléer. Till fisken gjorde vi klyftpotatis och en remouladsås.
Fisken
Ingredienser:
- Torskfiléer
- 2 ägg
- Mjöl
- Ströbröd
- Olja till fritering
- Salt och svartpeppar
Panera torskfiléerna genom att först doppa dem i mjölet, sen ägg och sist i ströbröd.
Värm upp ca 1 cm olja i en stekpanna till 160-180 grader. Fritera fisken i 2 min på varje sida.
Remouladsås
Ingredienser:
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl lättmajonnäs
- 4 ansjovisfiléer
- 5 st cournichons
- 1 msk fryst persilja
- 2 tsk senap
- Salt och peppar
- 1 nypa socker
Hacka ansjovisfiléerna och cournichons smått och blanda sedan ihop alla ingredienser.
lördag 24 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vad är detta för något? - 5 st cournichons
SvaraRaderaKram Lee
Det är såna där små små inlagda gurkor! :-)
SvaraRaderaDet funkar säkert med vanliga inlagda gurkor också skulle jag tro!