lördag 24 januari 2009

Fish 'n' chips

Ikväll lagade vi egna fish 'n' chips, supergott!
Vi har alltså panerat och friterat torskfiléer. Till fisken gjorde vi klyftpotatis och en remouladsås.



Fisken

Ingredienser:
- Torskfiléer
- 2 ägg
- Mjöl
- Ströbröd
- Olja till fritering
- Salt och svartpeppar

Panera torskfiléerna genom att först doppa dem i mjölet, sen ägg och sist i ströbröd.
Värm upp ca 1 cm olja i en stekpanna till 160-180 grader. Fritera fisken i 2 min på varje sida.

Remouladsås

Ingredienser:
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl lättmajonnäs
- 4 ansjovisfiléer
- 5 st cournichons
- 1 msk fryst persilja
- 2 tsk senap
- Salt och peppar
- 1 nypa socker

Hacka ansjovisfiléerna och cournichons smått och blanda sedan ihop alla ingredienser.

2 kommentarer:

  1. Vad är detta för något? - 5 st cournichons

    Kram Lee

    SvaraRadera
  2. Det är såna där små små inlagda gurkor! :-)
    Det funkar säkert med vanliga inlagda gurkor också skulle jag tro!

    SvaraRadera