torsdag 22 januari 2009

Tekakor

Här kommer ett "gammalt" recept, om någon följde min förra blog så har ni säkert redan sett det.. men detta bröd är en klar favorit här hemma och det tål att upprepas! :-)

Grova tekakor



100 g margarin
4 dl mjölk
50 g jäst
2 msk socker
2 krm salt
4 dl grahamsmjöl
ca 4 dl dinkelmjöl (går även bra med vetemjöl)

Smält margarinet och häll i mjölken, värm till 37 grader.
Häll degspadet över jästen, tillsätt socker salt och mjöl och blanda om. Vid användning av dinkelmjöl ska degen vara lite blötare än vanlig deg, detta eftersom det drar åt sig mycket vätska i ugnen.
Låt degen jäsa i 10 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen i 12 delar, forma till tekakor och placera på plåt.
Låt kakorna jäsa en stund till (ca 10 min).
Grädda i ca 6 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar