Idag har jag serverat en smarrig söndagsfrukost! Det blev pannkakor med äppel och kanel. Receptet hittade jag i boken, Brunch, läckert för lediga dagar. Jag serverade med lönnsirap.
Äppelpannkakor, 4-6 portioner
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/4 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 ägg
2 1/4 dl mjölk
2 äpplen, skalade och rivna
1 tsk smör för stekning
Vispa ägg och mjölk. Häll sedan i mjöl, bakpulver, socker, kanel och rör i de rivna äpplena.
Stek pannkakorna i smöret på låg värme. När pannkakorna bubblar på ovansidan är de klara att vända. Låt de sedan bli gyllenbruna på undersidan också, sen är de klara att servera!
söndag 19 april 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vi åt också amerikanska pannkakor idag.. å till hade vi keso med vanilj, äppel och päronsmak.. den var ruskigt god.. å lite kanel på pannkakorna.. mmm
SvaraRadera