söndag 19 april 2009

Äppelpannkakor

Idag har jag serverat en smarrig söndagsfrukost! Det blev pannkakor med äppel och kanel. Receptet hittade jag i boken, Brunch, läckert för lediga dagar. Jag serverade med lönnsirap.



Äppelpannkakor, 4-6 portioner
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/4 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 ägg
2 1/4 dl mjölk
2 äpplen, skalade och rivna
1 tsk smör för stekning

Vispa ägg och mjölk. Häll sedan i mjöl, bakpulver, socker, kanel och rör i de rivna äpplena.

Stek pannkakorna i smöret på låg värme. När pannkakorna bubblar på ovansidan är de klara att vända. Låt de sedan bli gyllenbruna på undersidan också, sen är de klara att servera!

1 kommentar:

  1. Vi åt också amerikanska pannkakor idag.. å till hade vi keso med vanilj, äppel och päronsmak.. den var ruskigt god.. å lite kanel på pannkakorna.. mmm

    SvaraRadera