fredag 10 april 2009

Långfredagsgott

Ikväll har vi ätit ordentligt, vi har hjälpts åt med middag och allt.. fullt ös i köket med andra ord!
Nedan kommer hela kvällens middag med tillbehör.. :-)

Vi började med en musselpasta, se recept längst ner.


Till efterrätt gjorde vi en fruktsallad med vispad grädde till.


På toppen av salladen ligger physalis-frukter doppade i choklad.. så här såg det ut när de stod på tork.. det var väldigt gott att ha i salladen.


Och som pricken över I:et blandade Ida Hallon-mojitos till fruktsalladen! *slurp*


Pasta med musslor
4 personer (Källa: Elle Mat & Vin)

800 g musslor
300 g spagetti
olivolja
2 vitlöksklyftor
2 röda chili (fint skivad)
1 glas vitt vin
1 litet knippe persija (hackad)

Koka pastan enligt ínstruktionerna på paketet.

Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stor kastrull med lock. Tillsätt vitlök och chili och låt sjuda ett par minuter.

Häll i musslorna och vinet, lägg på locket och låt puttra några minuter tills musslorna öppnat sig (släng de som är oöppnade).

Häll av pastan och tippa ner den i musselkastrullen tillsammans med persiljan.
Rör ihop alltsammans och servera.


Hallonmojitos
8 personer (Källa: Elle Mat & Vin)

Kyl 8 cocktailglas i kylskåpet.

Blanda myntablad och limeklyftor i en stor tillbringare. Tillsätt 8 msk strösocker och muddla ihop ingredienserna.

Tillsätt iskuber och häll lver 25 cl Bacardi Razz. Häll sedan sakta över 1 ½ liter sodavatten och rör om.

Häll upp i cocktailglasen och dekorera med extra myntablad och eventuell frukt, vi tog physalis.

2 kommentarer:

  1. Det här ser verkligen gott ut!

    SvaraRadera
  2. De där chokladdoppade physallis såg riktigt mumsigt ut! =)

    SvaraRadera