Vi har besök av våra familjer över påsken och idag stod min mamma för lunchen. Hon hittade ett smarrigt recept på laxsoppa i den senaste Elle Mat & Vin. Jag kan verkligen rekommendera detta, jättegott! :-)
Laxsoppa, 4 port.
ca 500 g laxfilé
100 champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
6 schalottenlökar
1 dl finhackad purjolök
2 dl färska broccolibuketter
olivolja
1 tsk curry
1 tsk torkad oregano
salt och svartpeppar
1 liter fiskbuljong
2 dl grädde
bladpersilja (färsk, hackad)
Skiva champinjonerna. Hacka paprikan fint. Skiva och skala schalottenlök. Finhacka purjolök och skär buketter av broccolin.
Häll lite olivolja i en stor kastrull. Tillsätt champinjoner, paprika, lök, purjolök och kryddor och låt fräsa i någon minut.
Häll på buljong och grädde och låt koka i ca 10 minuter.
Skär laxen i mindre bitar och lägg i soppan tillsammans med broccolibuketterna. Låt sjuda i ca 5 minuter.
Smaka av soppan med salt och peppar och eventuellt mer curry. Strö över hackad bladpersilja före servering.
torsdag 9 april 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Låter jättesmarrigt, Ninne, jag älskar ju fisk o soppor så den här kombinationen måste ju vara kanon :) Testar det nån gång snart tror jag...!
SvaraRaderaKram,
HelenaN
Namma-nam-nam! Jättegod soppa, tack för receptet! Curryn funger utmärkt
SvaraRadera