fredag 8 januari 2010

Musslor

Det är dags för fredagsmyyyys! ♥

Vi har kokat musslor ikväll och kompletterat med lite färska räkor, baguett och aioli. Så gott!



Bryn 1 hackad gul lök, 1 vitlöksklyfta och lite svartpeppar i lite olivolja, använd en kastrull. Häll sedan i ½ dl hackad persilja, 1 dl vitt vin och 1 dl vatten. Lägg sedan i musslorna och låt koka i ca 5 minuter.

För att se om musslorna är ok kan man se om de stänger sig när man sköljer av dem innan kokningen. Lägg inte i nån öppen mussla i grytan. När de är kokta ska de vara öppna, då är de ok! Mumsa på!

Jag har en efterrätt på gång också, men den får ett eget inlägg!

1 kommentar:

  1. Det är så gott att köpa hem ett nät musslor ibland. Älskar att vitlöksgratinera dem.

    SvaraRadera