Det är dags för fredagsmyyyys! ♥
Vi har kokat musslor ikväll och kompletterat med lite färska räkor, baguett och aioli. Så gott!
Bryn 1 hackad gul lök, 1 vitlöksklyfta och lite svartpeppar i lite olivolja, använd en kastrull. Häll sedan i ½ dl hackad persilja, 1 dl vitt vin och 1 dl vatten. Lägg sedan i musslorna och låt koka i ca 5 minuter.
För att se om musslorna är ok kan man se om de stänger sig när man sköljer av dem innan kokningen. Lägg inte i nån öppen mussla i grytan. När de är kokta ska de vara öppna, då är de ok! Mumsa på!
Jag har en efterrätt på gång också, men den får ett eget inlägg!
fredag 8 januari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det är så gott att köpa hem ett nät musslor ibland. Älskar att vitlöksgratinera dem.
SvaraRadera