torsdag 9 april 2009

Laxsoppa

Vi har besök av våra familjer över påsken och idag stod min mamma för lunchen. Hon hittade ett smarrigt recept på laxsoppa i den senaste Elle Mat & Vin. Jag kan verkligen rekommendera detta, jättegott! :-)



Laxsoppa, 4 port.

ca 500 g laxfilé
100 champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
6 schalottenlökar
1 dl finhackad purjolök
2 dl färska broccolibuketter
olivolja
1 tsk curry
1 tsk torkad oregano
salt och svartpeppar
1 liter fiskbuljong
2 dl grädde
bladpersilja (färsk, hackad)

Skiva champinjonerna. Hacka paprikan fint. Skiva och skala schalottenlök. Finhacka purjolök och skär buketter av broccolin.

Häll lite olivolja i en stor kastrull. Tillsätt champinjoner, paprika, lök, purjolök och kryddor och låt fräsa i någon minut.

Häll på buljong och grädde och låt koka i ca 10 minuter.

Skär laxen i mindre bitar och lägg i soppan tillsammans med broccolibuketterna. Låt sjuda i ca 5 minuter.

Smaka av soppan med salt och peppar och eventuellt mer curry. Strö över hackad bladpersilja före servering.

2 kommentarer:

  1. Låter jättesmarrigt, Ninne, jag älskar ju fisk o soppor så den här kombinationen måste ju vara kanon :) Testar det nån gång snart tror jag...!
    Kram,
    HelenaN

    SvaraRadera
  2. Namma-nam-nam! Jättegod soppa, tack för receptet! Curryn funger utmärkt

    SvaraRadera