tisdag 5 januari 2010

Blomkålsgratäng

Ikväll har vi gjort en rätt så enkel middag, lite GI-inspirerad kanske. Vi har helt enkelt skippat kolhydrater i form av pasta, ris, potatis och bara ätit grönsaker med kött.

Blomkålsgratängen är enkel, skär blomkålshuvudet i buketter och koka tills de är lite mjuka (jag hade även i broccoli då det fanns i kylen) och häll sedan i en ugnsform. Koka sedan ihop en ostsås och häll över blomkålen och gratinera sedan i ugn, 200 grader i 10 minuter.

Till detta gjorde jag köttfärsbiffar, hade endast riven gul lök, vatten, salt och vitpeppar i.

2 kommentarer:

  1. Åh det här är så gott. Synd att inte maken min håller med. Får skicka iväg honom till korvmojjen kanske...trevlig kväll!

    SvaraRadera
  2. Mmmm - jag tycker också att blomkålsgratäng är gott (o även broccoli) men även här kan maken "knorra" litegrann...
    Kram, HelenaN

    SvaraRadera